Kosár

Nincs termék

Szállítási feltételek Szállítás
0,00 Ft‎ Összesen
Minimum vásárlási érték (áfával): 100 000,00 Ft‎

Fizetés

Gyártói cikkszám
Cikkszám
Mennyiség
Összesen

A termék sikeresen hozzá lett adva a kosaradhoz.

Összes termék (Adóval)
Összes szállítás (Adóval) Szállítási feltételek
Összesen (Adóval)
Vásárlás folytatása Tovább a fizetéshez

Gyakori hibák, amiket a lakásfelújítók elkövetnek

Nehéz lenne az összeset felsorolni, de íme pár példa a sok közül.

A lakásfelújítás vagy egy építkezés nem egy fáklyásmenet, ezt mindenki tudja, aki akárcsak egyszer is ilyesmibe vágta a fejszéjét. Felsorolunk pár olyan tanácsot, amit érdemes fontolóra vennie annak, aki még nem esett át a tűzkeresztségen vagy nem tanult a múlt hibáiból.

Nem ellenőrizted le a méréseidet!

Sok múlik azon, hogy sikerült-e minden szükséges mérést a lehető legpontosabban elvégezni. És hiába gondoljuk azt, hogy mindenki számára egyértelmű az, hogy érdemes legalább kétszer megmérni ugyanazt a távolságot, sokan vannak, akik úgy gondolják, elsőre is tökéletesen megoldották a feladatot, nem kell, hogy más vagy esetleg saját maguk legalább mégegyszer elővegyék a mérőszalagot. Pedig nagyon kellemetlen meglepetések érhetik így az embert, például ha egy ajtót nem lehet rendesen kinyitni, mert beleütközik valami tereptárgyba, a konyhaszekrény és a fal között pedig több centiméteres szakadék tátong és így tovább.

Nem a megfelelő alapanyagokat használod!

Az energiatakarékosság és a fenntarthatóság két komoly hívószó, és elhisszük, hogy az anyagiak (vagyis, hogy minél kevesebből megússzuk az egész hercehurcát) nagyon fontosak, de ha nincs annyira kicentizve a költségvetés, akkor megéri áldozni olyan dolgokra, amik lehet, hogy picit többe kerülnek, viszont hosszú távon visszahozzák az árukat, mert mondjuk sokkal kisebb lesz otthonunk energiaigénye. A fenntarthatóság jegyében pedig az újrahasznosított vagy hosszú élettartamú, tartós anyagokban és tárgyakban érdemes gondolkodni.

Nem rendeltél elég anyagot a burkoláshoz!

Érdemes minden, a közeli és távoli jövőben előforduló eshetőségre felkészülni, és ehhez elég, ha 10-15 százalékkal több burkolóanyagot rendelünk, mint amire elvileg szükségünk lenne. És valóban, jól jön a plusz parketta és padlólap vagy csempe, ha véletlenül valaki nem mért jól vagy rosszul vágott el valamit felújítás közben, esetleg a későbbiekben megsérül a fal vagy a padló egy része.

Nem használsz alapozót a fehér falaknál!

Ráuntál a tojáshéj színű konyhádra, és szeretnéd, ha sokkal vadabb színben pompáznának a falak? Sokan biztosan úgy gondolják, hogy nincs szükség alapozófestékre akkor, amikor egy világos árnyalatra egy sötétebbet kennek fel. A cikk szerint viszont az igazán jó termékeknek nem (csak) az a célja, hogy elfedjék az előző, sötétebb rétegeket, hanem segítenek abban, hogy rájuk felvitt festék minél tartósabb legyen azáltal, hogy kiegyenlítik a felületet és nagyobb tapadást biztosítanak, meg persze abban is, hogy ne alakuljon ki penész, és így tovább.

Utoljára hagytad a háztartási gépek kiválasztását!

Biztos, hogy simábban megy majd a konyha és a fürdőszoba megtervezése és összeszerelése, ha már jó előre tudjuk, hogy pontosan milyen háztartási gépeket szeretnénk a lakásba, és azoknak mik a paraméterei. Persze ha nem egyedi bútort akarsz, akkor lehet, hogy elég ha bemész egy bútorboltba, ahol komplett helyiségek vannak berendezve, és rámutatsz a neked szimpatikus összeállításra bútorostól, gépestől.

Termékek